Vi kör med företagets egna bilar på halkbanan eftersom det är viktigt att lära sig att hantera just sin egen bil. Vi tittar också på hur fordonen är lastade. Om de är ojämnt lastade kan det förvärra en halksituation och göra att bilarna välter redan vid så låga hastigheter som 20-25 km/h.
Utbildningen delas i tre delar: teori, praktisk teori där vi tittar på olika exempel i säkerhetshallen, samt praktiska övningar där vi kör bil på halkbanan.
Exempel på innehåll i utbildningen kan vara:
En halkutbildning har som huvudsyfte att ge deltagarna alla verktyg som finns som gör att de kan undvika en sladd och hantera bilen. För det är vad det handlar om: att hantera bilen, inte halkan. Som förare av ett fordon är det ditt ansvar att kunna hantera trafiksituationer som kan uppstå på grund av halka. Det är inte halkans fel att olyckor sker – det är den bristande kunskapen och erfarenheten hos den som sitter bakom ratten.
Genom att låta medarbetarna gå en utbildning i halkkörning följer ni Arbetsmiljöverkets lagkrav och hjälper de anställda att bli trygga bakom ratten, så att de kan lösa olika trafiksituationer som kan uppstå både för dem själva och för medtrafikanter.